Larisa Bălan - Scriitor

Cultură (Categoria articolului)

ibooksquare.ro

 

Larisa Bălan

Scriitor

 

 

Larisa Bălan este absolventă a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza”, Ploiești, profil științe sociale. Ea a urmat apoi studiile univeristare la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, unde acum este în ultimul an la masteratul de Social Media și Marketing Online.

 

În tot acest timp, s-a dedicat atât profesiei, cât și pasiunilor. Din punct de vedere al domeniului de studiu, în ultimii 3 ani a lucrat în zona de marketing și comunicare, pentru diferite organizații, iar, în prezent, face parte din echipa de MARCOMM a celor mai cunoscute evenimente muzicale din țară: UNTOLD și Neversea.

 

Totodată, în timpul facultății a întreprins și o intensă activitate de voluntariat, în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase ONGS-uri: ASER (Asociația Studenților Economiști din România), aflată sub patronajul Casei Regale a României. În cadrul ASER, a trecut din anul de juniorat în departamentul de marketing, la un alt an ca lider al ariei de PR, pentru ca în prezent să fie alumn al organizației.

 

Larisa Bălan a început să scrie de la o vârstă fragedă: de la 8 ani, publicând mai întâi în reviste și participând la concursuri diverse. Poezia a rămas, de-a lungul timpului, un centru de interes și o pasiune deloc neglijată. Fostă membră a cenaclului literar „Atitudini” din Ploiești, publica, în timpul liceului, într-o antologie „Din pana egretei”, alături de alți 30 de autori cu notorietate. Apoi, în anul 2018 a urmat debutul cu volumul de versuri: „#poeziEa”, la editura Epublishers. Cartea este un mix al emoțiilor moderne și al sentimentelor atemporare, ce se dorește a fi un volum ce se regăsește la granița dintre vechi și nou, dintre tradițional și contemporan. De asemenea, multe dintre poeziile scrise de-a lungul timpului mai pot fi regăsite și pe blog, pe site-uri special-dedicate (precum: „Poeții Noștri”) sau pe paginilie de Facebook și Instagram: @PoeziEa.

 

În anul 2019, Uniunea Scriitorilor din România, filiala București-poezie, i-a acordat premiul pentru debutul anului 2018 în poezie.

 

Larisa Bălan spune despre sine: ”Fiecare prezentare a mea, de mulți ani încoace, a început cu un citat: „Nu voi fi un om obișnuit, pentru că am dreptul să fiu un om extraordinar!” (Peter O’Toole). O propoziție care a înghițit tot ce simt că am fost, sunt și vreau să devin. Să fiu un ceva-puțin-mai-mult. Să construiesc tot ce poate un om clădi: de la construcții fizice, la energii și amintiri. Vreau să aduc un plus de valoare lumii în care trăim și caut în oameni aceeași pasiune pentru frumos și aceeași dăruire pentru tot ce ne înconjoară.

De aici și poezia. Am fost întrebată de multe ori de unde adun inspirația. Mi-a plăcut întotdeauna să explic cum desfac sentimentele și, uneori, le mai împrumut și pe ale altora. Sunt un observator de trăiri și emoții și un căutător de sens din sufletul fiecărei acțiuni, fiecărui gest, cuvânt, fiecărei priviri. Îmi place să găsesc frumosul din urât și urâtul din frumos. Nu le consider greșite pe niciuna, ci doar un mix care dă sens cuvântului viață.

Te invit totuși să citești poemele. Să mă citești. Dincolo de cuvinte, de impresii, scriu despre mine și pentru mine și, în același timp, scriu despre oameni și pentru oameni.”

 

...Iar dacă oamenii sunt 75% apă, bănuiesc că de restul, până la infinit, sunt versuri...

 

 

 

Cărți: „Din pana egretei” - antologie, alături de alți 30 de autori și volumul de poezii „#poeziEa”. - informații despre activitate:

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/larisa-b%C4%83lan0102/

Pagina de Facebook a cărții: https://www.facebook.com/poeziEa/?modal=admin_todo_tour

Pagina de Instagram a cărții: https://www.instagram.com/poezi_ea/

Link blog: https://larisabalan.wordpress.com/

 

 

Cultivă-ți imaginația! 

 

 

 www.ibooksquare.ro

 

 

1750 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aurel Anghel 16.02.2020 23:11 Impresionant, am fost profesor 40 de ani la Hssdeu Buzau, iubesc tinerii pe umerii carora sta si va sta, chipul dtag sl tarii mele.